Zjistěte více o připravované možnosti  zrychlených daňových odpisů pro rok 2022 - 2023. Jedná se o podporu investic, která pomůže firmám v období zvyšování cen.

danovezvyhodneni 

 

Dovolujeme si Vás informovat o připravované možnosti  zrychlených daňových odpisů na nákup CNC obráběcích strojů pro roky 2022 a 2023. Jedná se o podporu podniků ze strany ministerstva financí , která pomůže firmám postiženým zvyšováním cen. Umožní jim využít současného období zvýšených poptávek a zisků ke zkrácení odpisů nově nakoupených CNC strojů z pěti let na 24 měsíců.

Obráběcí stroje patří do 2. odpisové skupiny, odepisují se tedy do nákladů 5 let. Po schválení tohoto návrhu se budou obráběcí stroje nakoupené v letech 2022 -2023  odepisovat pouze roky dva. Pokud tedy objednáte nové obráběcí stroje, které budou dodány ještě letos nebo v roce 2023, budete moct následujících 24 měsíců tyto stroje odepisovat ve zrychleném režimu.

S ohledem na dodací termíny nových obráběcích strojů, které se u většiny dodavatelů pohybují i kolem 12 měsíců se, tedy bude jednat nejčastěji o stroje skladové, předvyrobené nebo objednané nejpozději do konce roku 2022.  Některé konfigurace nových strojů ADATE je však stále možné dodat do cca 5-6 měsíců.

Výběr skladových strojů, které máme fyzicky v České republice, naleznete například pod tímto odkazem:   https://www.adate.cz/stroje-ihned-k-dodani.html   Dále máme k dispozici desítky dalších strojů v evropském centrálním skladu, u výrobce, případně u spolupracujících zástupců v dalších evropských zemích. 

Kontaktujte nás prosím zde v případě zájmu o další informace, popř. v případě zajmu o některý z našich skladových strojů.

 Tel.: +420 776 776 356
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

SKLAD